Fausto Fungaroli

Comença els seus estudis de clarinet amb el seu pare a l’edat de 12 anys. Als 15 anys, es trasllada al Conservatori de Avellino, on continua amb els seus estudis de clarinet. De 2000 a 2004 va estudiar direcció orquestral al Conservatori San Pietro a Majella, a Nàpols amb el mestre Francisco Vizioli. L’any 2003 va rebre classes magistrals a Viena amb el professor Salvador Mas Conde, dirigint un concert a la Sala de Concerts del Conservatori de Viena.

Des de 2003 fins 2006 ha participat amb regularitat en el curs “Woche Bach” sota la direcció dels professors Helmuth Rilling i Masaki Suzuki. L’éxit de la participació en les classes magistrals abans esmentades li permeté una invitació del professor Helmuth Rilling per a participar al Festival de Música Europea a Stuttgart (Alemanya).

La concessió d’una beca li permet, des de 2005 a 2006 realitzar estudis de perfeccionament a l’Academia de Música i Teatre d’Hamburg (Alemanya), on va assistir a les classes del professor Christof Prick. En els anys 2009 i 2010 va ser assistent de Christoph von Dohnányi, director principal de l’Orquestra Simfònica de Eppendorf a Hamburg (Alemanya). El 2007 dirigeix amb gran éxit el Concert de Cap d’Any del Teatre San Carlo de Nàpols.

Fausto Fungaroli ha concedit nombroses entrevistes a diversos mitjans de comunicació, diaris i ràdio, entre els quals destaca la televisió NDR d’Hamburg. El 19 de febrer de 2011 Fungaroli dirigeis a l’Orquestra Simfònica d’Hamburg.

Des de juliol de 2009 fins 2011 és el director principal de la Hamburg Landesjugendorchester.

Des de 2011 Fausto Fungaroli és el director titular de l’Orquestra de la Universitat de Lübeck, conduint un concert memorable amb el solista David Orlowsky.

En gener de 2016 va ser director convidat de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló. En l’estiu de 2016 va conduir la prestigiosa Orquestra de Cambra de Kazakhastan i l’Orquestra de lÒpera de Jarkov (Ucraïna) en molts concerts en Itàlia.