Michel Camatte

Nascut a Marsella, comença els seus estudis musicals amb el cant coral, el piano i l’orgue. Serà al Conservatori de Marsella i al Conservatori d’Aix-en-Provence on obtindrà els seus primers diplomes en harmonia, contrapunt i direcció d’orquestra.

En 1975 obté el Certificat d’Aptitut de Direcció de Conservatoris Nacionals, i és així com Michel Camatte dirigirà successivament el Conservatori de Regió de Clermont-Ferrand, el Conservatori de Regió de Tours i el Conservatori Regional d’Aix-en-Provence, prenent així la succeció del seu mestre Pierre Villette.

La seva vida musical ha estat principalment lligada a la seva activitat de direcció orquestral: Orquestra Regional de la Provença i Costa d’Azur, Orquestra de Conserts de Colonia, Orquestra de cambra de Kiev, Conjunt Instrumental de Grenoble i Orquestra de cambra de Praga, entre altres.

Dirigeix des de 1989 l’Orquestra Simfònica del Conservatori d’Aix-en-Provence, una formació constituïda per professors i joves musics del mateix conservatori, que participa intensament en la vida cultural de tota la regió de la Provença.

També dirigeix “l’Ensemble Vocal Feminin” creat en 2002 amb la col·laboració de Jean-Pierre Borne, director de l’Orquestra Professional de la Comunitat del País d’Aix.

Apassionat per la direcció, treballa també tot al llarg de la seva carrera amb orquestres i agrupacions vocals no professionals, convençut de l’importància d’una música per a tots.

Michel Camatte ha sigut convidat com membre jurat a diferents concursos en tota Europa: Tours (França), Cork (Irlanda), Llangollen (País de Gales), Atenes i Rodes (Grecia), Arezzo (Italia), Montreux (Suissa).

Entre 2000 i 2001 va participar diverses vegades com a director convidat de l’Oquestra Filarmonica d’Aix-en.-Provence. En 2003 Michel Camatte és nomenat President de l’Associació Regional PACA dels Directors de Conservatori.