Pablo Marqués Mestre

Naix a Altura (Castelló) on prompte comença els seus estudis musicals en la Unió Musical i Cultural d’Altura.

Més tard ingressa en el Conservatori Professional de Música “Alto Palancia” de Segorbe, en el qual cursa gran part dels cursos de Grau Professional sent el seu professor Manuel López Torres. Ja a l’any 2004 es trasllada a Castelló i és en el Conservatori Professional “Mestre Tàrrega” de Castelló on acaba el Grau Professional sota la tutela del professor Juan Serra Ferrando, i rep el Títol de Professor en l’especialitat de Trompeta. Seguidament, realitza els estudis superiors en la mateixa especialitat en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, amb els professors Vicente Campos, Ricardo Casany i Francisco Sanz.

Paral·lelament, amplia els seus estudis musicals i concretament de Direcció d’Orquestra i Cor amb els mestres Juan Luis Martínez, Salvador Sebastià i Rafael Sánchez Mombiedro a més de realitzar diferents cursos i masterclases de Direcció Orquestral amb els mestres Yaron Traub i Cristóbal Soler entre d´altres.

L’any 2010 es trasllada a Tallinn (Estònia) per a realitzar estudis de Master en Direcció Orquestral amb els mestres Toomas Kapten, Silvia Landra i Irene Lindi en l’Estonian Academy of Music and Theatre, els quals acaba en 2012 amb les màximes qualificacions (Cum Laude) per unanimitat del jurat.

Ha actuat com a director convidat en diferents agrupacions, entre les quals destaquen l’Orquestra Simfònica Nacional d’Estònia (ERSO), “Carpe Diem” Chamber Orchestra Saint Petersburg (Rússia), Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC), Estonian Academy of Music and Theatre Symphony Orchestra de Tallinn (Estònia), Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, i la Banda Simfònica i Orquestra de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera (València).
Concretament, amb la “Carpe Diem” Chamber Orchestra Saint Petersburg, va realitzar un enregistrament en vídeo dedicada a l’obra de P.I. Tchaikovsky en la sala del tron del Palau de Catalina a l’abril de 2011, així com quatre gires de concerts per diferents llocs de la geografia espanyola en els estius dels anys 2012 a 2015.

L’any 2011 va ser guanyador del concurs de direcció emmarcat dins del XXVII Curs Internacional de Música “Ciutat de Cullera” i l’any 2014 va obtenir Primer Premi de la primera secció en el XXXVI Certamen de la Comunitat Valenciana amb la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical “Schola Cantorum” de la Vall d´Uixó.

Ha dirigit a solistes de la talla de Wenzel Fuchs (clarinet solista de la Filharmònica de Berlín), Raisa Ulumbekova (professora del Rimsky-Korsakov St.Petersburg State Conservatory), Venancio Rius (professor de la Universitat Alfonso X el Sabio i solista), Simón Ibáñez (professor de la Baremboim Said Fundation de Palestina) i altres músics de gran projecció com Raúl Traver, Paola Rodilla, Néstor Zarzoso, Jesús Jiménez i Mariano Esteban.

A més, en el camp del teatre i de la lírica, ha dirigit diverses gales líriques i ha sigut el director musical de les sarsueles “Gigantes y Cabezudos” i “Bohemios”amb l’orquestra i cor de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó en el Teatre Principal de Castelló,dins dels XIV i XV Cicles d’Òpera de Castelló.

Ha sigut director de la Banda Simfònica de la Unió Musical Utielana d’Utiel, i actualment és director de la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, de l’Orquestra de la Societat “La Primitiva”de Rafelbunyol, i de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC). A més, a partir de Setembre de 2015, va començar la seua llavor com a professor-director de l’Orquestra i Banda del Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha i en Gener de 2016 es anomenat director musical i artístic de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a l´any 2016.

Entre els seus futurs projectes es troben entre uns altres, la direcció musical de la sarsuela “La Tabernera del Puerto” amb l’Orquestra i Cor de l’Ateneu Musical Schola Cantorum, el 5th Spanish Tour “Carpe Diem”Chamber Orchestra St. Petersburg i les trobades d’estiu amb la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC) i de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

L’any 2008 va ser diplomat en ciències empresarials per la Universitat Jaume I de Castelló.