La Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC), fundada en 1995, és una associació cultural sense ànim de lucre creada amb el propòsit de contribuir a la formació de joves músics entre 16 i 25 anys en l’etapa prèvia a l’exercici de la seua professió.

La JOSC realitza audicions que permeten seleccionar i prendre com membres, en qualitat de becaris, a destacats joves talents de cada especialitat instrumental. Mitjançant aquest procés selectiu es dissenya cada temporada una plantilla simfònica d’elit per a prendre part en les tres trobades que estructuren la programació anual. En aquestes trobades, els joves músics, aborden l’estudi i la interpretació del més important repertori simfònic. Durant els primers dies de cada trobada cada membre de l’orquestra s’enfronta a un programa de treball que, tutelat per professors de reconegut prestigi internacional, té per objecte aprofundir en l’estudi del seu instrument a través del repertori simfònic, per mitjà d’assajos parcials i de conjunt. Cada trobada acaba amb un tour de concerts, el que ha dut a l’orquestra a actuar en sales espanyoles com Auditori i Palau de Congressos de Castelló, Palau de la Música de València, Auditori Príncep Felipe d’Oviedo, Auditori de San Javier (Murcia), Teatre Fernando de Rojas de Toledo, Auditori Enric Granados de Lleida, Teatre Monumental de Madrid, Auditori de Saragossa, La Vall de Boi o Vallderoures i en l’estranger en ciutats i festivals internacionals com en el 6a Festivale Internazionale Orchestre Giovanili Europee a Florència (Itàlia), Festival Internacional de Música de Lucca (Itàlia), Festival de Chiusdino-Sant Galgano (Itàlia), Novi marenco festival (Itàlia), Festival Internacional de Música de Varna (Bulgària), St. Macaire i Pompignac (França), Euro Arts-Euro Music Festival en Leipzig (Alemanya), Idrija (Eslovènia), World Sacred International Week of Florence (Itàlia), Votivkirche de Viena, Auditori Spandau a Berlín, Laieszhalle Hamburg, Festival Carintia Summer (Austria) o Nissan Agde (França).

Duran els 25 anys de la seua trajectòria la JOSC ha arribat a nivells de qualitat contrastats, fruit del rigor en el treball i en una metodologia activa i en constant revisió. Durant les últimes temporades la JOSC ha inclòs dintre de la seua programació, un repertori digne de les millors joves orquestres europees, amb resultats excel·lents, com pot apreciar-se en els enregistraments efectuats en els seus 6 CD’s que inclouen importants obres de compositors com Richard Strauss, Gustav Mahler, Bramhs o Igor Stravinsky. Cap destacar l’actuació al gener de l’any 2007, en el Teatre Monumental de Madrid interpretant la 5a Simfonia de Gustav Malher a benefici d’Amnistia Internacional, sent gravat el concert per TVE i emés amb posterioritat a Espanya i mitjançant el Canal Internacional de TVE per a tot el món. Un any més tard, la JOSC porta a terme el projecte artístic més important de tota la seua trajectòria, sent convidada per l’Ambaixada d’Espanya a Viena, per a prendre part en el Festival de Música Espanyola, organitzat per aquesta ambaixada com mostra de reconeixement a un projecte exemplar fruit de la cultura espanyola. D’aquesta manera el setembre de 2008, la JOSC actua en la prestigiosa Sala Daurada
del Musikverein de Viena amb gran èxit de públic i crítica.

La JOSC ha comptat amb la participació de directors convidats com Fausto Fungaroli, Michel Camatte o José Luís López Antón

En les últimes temporades l’orquestra ha treballat sota la batuta de directors com Mikael Celda, Marcel Ortega (Director de la Banda Municipal de Castelló) i Rafa Albiñana (Director de l’Orquesta Sinfonica 1770 i Orquesta Coro y Filarmonía) aquest nadal.

La JOSC compta amb el patrocini d’entitats públiques com l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i Castelló Cultural.

info@joscas.com